Szakmai közönség előtt mutatkoztak be a Diadem vezetői

Szakmai közönség előtt mutatkoztak be a Diadem vezetői

Szakmai közönség előtt tartottak előadást a Diadem® vezetői, a Zöld épületszerkezetek konferencián, melyet Budapesten rendeztek meg. Az eseménynek a Diadem® márkát forgalmazó A.P.P. Kft. volt a fő támogatója. Az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) által szervezett rendezvény kiemelt témái a zöldtetőket érintő tervezési szabályok és kivitelezési kérdések, a víz- és hőszigetelés jelentősége, az ültetőközeg, valamint a vegetáció fontossága, speciális zöldtetők bemutatása voltak, illetve ismertettek megvalósult projekteket is.

A konferencián kollégáink a zöldetetőkben rejlő fejlődési lehetőségekről, a környezetre gyakorolt pozitív hatásairól tartottak előadást, illetve bemutatták a BIM tervező rendszer előnyeit.

Szintén az A.P.P. Kft.-nek köszönhetően tájékozódhatott a közönség a németországi zöldtető építési helyzetről, szabályozásról és legfrissebb kutatások eredményeiről. Mindezekről Holger-Arnt Zühlke – a németországi VBSH (Verband der Begrünungs-System-Hersteller) elnöke tartott izgalmas prezentációt.

A Diadem® márka megalkotója, cégünk ügyvezető-tulajdonosa előadásában beszélt a DiaWool, azaz a kőzetgyapot alkalmazásáról a zöldtető rétegrendek felépítése során. Hogy kerül a kőzetgyapot a zöldtetőbe? Erre a kérdésre a cégtulajdonos látványos választ adott. Kollégánk, Hegymegi Artúr segítségével bemutatták a hidrofilizált kőzetgyapot nagyfokú vízfelvevő képességét. Szakembereink látványos bemutatóval szemléltették, ahogy egy 10x10x10-es DiaWool mintakocka 6 dl vizet nyel el és zár magába.

Csizmadia Péter előadásának másik frekventált témája volt a DiaWool, azaz a kőzetgyapot alkalmazása a zöldtető rétegrendek felépítése során. Hogy kerül a kőzetgyapot a zöldtetőbe? Erre a kérdésre a cégtulajdonos látványos választ adott. Kollégánk, Hegymegi Artúr segítségével bemutatták a hidrofilizált kőzetgyapot nagyfokú vízfelvevő képességét. Szakembereink látványos bemutatóval szemléltették, ahogy egy 10 x 10 x 10-es DiaWool mintakocka 6 dl vizet nyel el és zár magába.

Fontos és érdekes témáról beszélt munkatársunk, Dianovics Milán, az A.P.P. Kft. tervezési csoportvezetője a BIM tervezési rendszer előnyeit, gyakorlati hasznát mutatta be a szakmai közönségnek. Milán példákon keresztül szemléltette, hogy mely esetekben volt segítségükre a BIM rendszer, egy-egy projekt megvalósítása kapcsán.

A konferencia alatt a közönség élénk érdeklődést mutatott az A.P.P. Kft. által kiállított zöldtető rétegrendek, valamint leesés-gátló rendszerelemek iránt.

Megosztás