A zöldtetők előnyei

Növekvő ingatlanterület

A telekméret bővítése nélkül növekszik az ingatlan zöldterületeinek és használható szabad tereinek a mennyisége, ezáltal az emberek közvetlen lakó-, és munkakörnyezetének színvonala is emelkedik.

Új élettér

Új élettér a sűrűn lakott településeken háttérbe szorított flóra és fauna részére, támogatva ezzel a fajok megőrzésére, és fenntartására indult kezdeményezéseket.

Csökkenő lefolyási tényező

Lehetőséget biztosít a lefolyási tényező csökkentésére, azaz a csapadékvíz ökológikus kezelésére az ingatlanon, ezáltal a csatornadíj is csökkenhet.

Tehermentesített csatornahálózat

Csökken az ingatlan vízlefolyási értéke, visszatartva a csapadékvizet, ezáltal tehermentesítve a csatornahálózatot, visszajuttatva a vizet a természetes körforgásba.

Hatékony energiamegtakarítás

A leghatékonyabb energiamegtakarítás (télen meleget bent, nyáron kint tartja), csökkentve a szigetelőlemez fizikai, kémiai és biológiai terhelését, optimalizálva a háztető hőszigetelő képességét, és növelve a szerkezet élettartamát.

Javuló mikroklíma

A hőmérséklet szélső értékeinek csökkentésével, a sugárzás nagy részének elnyelésével, a levegő páratartalmának növekedésével jelentősen javul a mikroklíma.

Nyugalom szigete

Növekszik a szerkezet lépés-, és léghanggátlása, valamint hőszigetelő képessége is.

Káros anyagok kizárása

Elnyelődik a városi környezet káros anyagainak jelentős része, és csökken a fényszennyezés hatása is.

Környezettudatos

A felelősségteljes építészeti kultúra környezettudatos gondolkodású képet alkot a tulajdonosról.

Fotoszintézis

A napenergia hasznosítása a jelenleg ismert leghatékonyabb természetes módszerrel a fotoszintézissel.