DIADEM® 1200

Termék meghatározása

A DIADEM® 1200 olyan talajtakarókkal, fásszárú évelőkkel, és fákkal kialakított robusztus intenzív tetőkert típus, amely a természetes talajon épített kertekhez közvetlenül kapcsolódhat, ezért azoktól általában nem is különböztethető meg.

Takarja és hasznosíthatóvá teszi a talajszint alatti épületszerkezeteket

A talajszint alatt, de az épület föld feletti kontúrjából kilépő szerkezetekre biztosítja a kert kialakítását.

Lehetőség adódik az épület közvetlen környezetének igényes kialakítására, eltakarja, és védi a túlnyúló épületrészeket, szabályozástól függően növeli a telek beépíthetőségét, jelentősen (0,9-ről akár 0,1-re) csökkentheti a lefolyási tényező értékét, ezáltal javítja az ingatlan csapadék-hasznosítási mutatóját, és tehermentesíti a csatornahálózatot.

Közterületen is alkalmazható?

A DIADEM® 1200 a mélygarázsok, térszint alatti parkolóházak, aluljárók feletti parkosítás ideális megoldása. Az ültetőközeg rétegvastagsága, és a kiegészítő szerkezetek ellenállósága, védelmi szintje a közterületi beépítést is lehetővé teszi.

Kialakítható a kertben jármû forgalmat is lebonyolító útfelület?

Itt elsősorban a födémszerkezet teherbírása a mértékadó, mert a kertészeti felépítmény rétegalkotói a járműforgalom elviselésére is alkalmas termékekből állnak össze.

Mennyi lehet a vegetáció élettartama?

A növényzet élettartamát a DIADEM® 1200-as rendszer semmiben nem korlátozza. Megfelelő öntözéssel és tápanyagutánpótlással a természetes talajon fekvő kertekkel azonos élettartamú vegetációban gyönyörködhetünk.

 • Talajtakarók, évelők, cserjék, és fák
 • SUM és SIM alsó és felső ültetőközeg
 • VLF-200 geotextília nagyfokú gőz-, víz- és légáteresztő képességgel rendelkezik, ezáltal kiváló hidrológia feltételeket biztosít. Nagy szerepe van a felületszivárgóba való szubsztrát és kavicsbemosódás megakadályozásában.
 • DiaDrain-60 tetőkertek gyors vízelvezetését, duzzasztásos rendszerű öntöztetését, vagy víztárolását, és a gyökérzóna átszellőztetését is biztosító, PS fóliából kétoldalt dombornyomott, teljes felületén perforált, nagy teherbírású dréntábla.
 • VLU-500 védőréteg
 • Gyökérálló csapadékvíz-szigetelő réteg lejtésben fektetve.
 • Lejtésképző réteg.
 • Monolit vasbeton szerkezet, illetve lejtéstadó szilárd aljzat.
 • Monolit vasbeton szerkezet.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

  A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!