Solar Decathlon Europe 2019 – VIDEÓVAL

Solar Decathlon Europe 2019 – VIDEÓVAL

A KOEB versenyház kialakítása során fontos szerepet játszott a zöld területek visszahozása az építészetbe a környezettudatosság mentén, mely a DIADEM® zöldtetők ökológiai és ökonómiai jelentőségének ismeretében valósult meg, biztosítva a feltöltődést és a pihenés lehetőségét.

TERMÉSZETESEN GONDOLKODUNK
TERMÉSZETESEN ÉPÍTKEZÜNK
TERMÉSZETESEN ZÖLDTETŐ

Solar Decathlon Europe 2019 nemzetközi házépítő és innovációs verseny – Szentendre – KOEB – a fenntartható kocka

A KOEB-BME csapata a fenntartható vidékfejlesztési koncepcióval és egy modulokból álló hozzáépítési rendszerrel indult az idei versenyen, kidolgozva egy modulrendszert. A rendszer meglévő házakhoz csatlakoztatható, napenergiát hasznosítani képes, könnyűszerkezetes épületelemekből áll, amelyek önmagukban és egymással kombinálva csökkenthetik az otthonok energiafogyasztását, az előre kialakított moduláris rendszer pedig egy működő alternatívát nyújthat az építőiparban lévő szakemberhiányra.

A videóban Dr. habil Alföldi György DLA (BME ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR) nyilatkozik a fenntarthatóbb lakókörnyezet kialakításának érdekében a zöldtető jelentőségéről. A zöldtetők szükségesek ahhoz, hogy energiaközösségeket létrehozva települések kapcsolódjanak össze, segítve egymás fejlődését és környezettudatos közösségek létrejöttét.

Megosztás