Tetőfedő VB – cégünk aranyfokozatú támogató

Tetőfedő VB – cégünk aranyfokozatú támogató

Cégünk is hozzájárult ahhoz, hogy a magyar csapat megkezdhette a versenyzést Svájcban a Fiatal Tetőfedők Világbajnokságán. Az A.P.P. Kft. ARANY fokozatú támogatóként segítette a hazai fiatalok felkészülését és részvételét a nemzetközi megmérettetésen.

Update – 2022-11-12

A magyar bádogos csapat végül az értékes ezüstérmet szerezte meg a svájci világbajnokságon. Szeretettel gratulálunk az egész magyar csapatnak a kiváló versenyzésért!

A legjobbak utaztak

Az idei világbajnokságra 3 magyar csapat – bádogos, szigetelő, tetőfedő – utazott el St. Gallenbe. A csapattagoknak először az előválogatókon kellett bizonyítaniuk tehetségüket, majd több hétig tartó felkészülésen vettek részt. Az „edzőtáborban” a magyar szakma legkiválóbb mesterei vállalták a mentorok szerepét. A versenyzők segítségükkel dolgozták ki, és gyakorolták be a feladatok elvégzéséhez szükséges tudnivalókat. A fiatalok naponta 10-12 órát gyakoroltak a siker érdekében. A magyar csapat tagjai: Lengyel Krisztián, Vlkovszky Norbert, Bacsi Áron, Márk András, Tamás Kristóf és Nagy Gergő Gábor. Felkészítőik: Hidasi Tibor, Valyon András és Virth Csaba.

Egyre több a tetőfedő

Talán ez a verseny is hozzájárult ahhoz, hogy a tetőfedő szakma népszerűsége jelentősen javult az elmúlt években Magyarországon. Míg néhány évvel ezelőtt alig néhány diák akart bádogosnak, tetőfedőnek, szigetelőnek vagy éppen ácsnak tanulni, addig mára ez a trend megfordult. Az összesített országos adatok szerint jelenleg bádogosnak több mint 200, tetőfedőnek több mint 130, szigetelőnek 240-nél is többen tanulnak, holott 2020. őszén számuk még az ötvenet sem érte el.

Fókuszban a jövő szakemberei

Cégünk mindig is nagy hangsúlyt fektetett az oktatásra, képzésre, a fiatalok szakmai ismereteinek gyarapítására. Hiszünk abban, hogy a jövő generációjába energiákat kell fektetni, és ezt nap, mint nap bizonyítjuk is. Gyakornoki, képzési programunk részeként rendszeresen biztosítunk oktatási helyet fiataloknak, valamint folyamatosan foglalkoztatunk diákokat is. Ebbe a cégfilozófiába kiválóan illeszkedik a Tetőfedő Világbajnokságon résztvevő magyar csapat támogatása is.

Szakmai kapcsolatok

Fontos számunkra a szakmai kapcsolatok ápolása, hiszen ezek is hozzájárulnak a folyamatos fejlődéshez és hasznos információáramlással járnak. Többek között az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetségével (ÉMSZ) is hagyományosan jó kapcsolatot ápolunk, így megkeresésükre természetes volt, hogy támogatjuk a magyar csapat Világbajnokságon való szereplését is. Kollégáink legutóbb az ÉMSZ által szervezett Zöld Épületszerkezetek konferencián tartottak színvonalas előadásokat, valamint kiemelt támogatói is voltunk az eseménynek.

Éremesélyekkel indulunk

Magyarország hagyományosan jól szerepel a tetőfedő világbajnokságokon. Az eddig 13 országot felsorakoztató éremtáblázatban eredményeink alapján jelenleg Svájc, Németország és Ausztria után az előkelő 4. helyet foglalja el. Bár az idei versenyen a korábbinál sokkal nehezebb feladatok teszik majd próbára a csapatok szaktudását, a magyar versenyzők éremesélyekkel utaztak Svájcba.

2022.11.10.

Megosztás